کیبورد مکانیکی و تفاوت های آن با کیبورد معمولی را می دانید؟

کیبورد مکانیکی و تفاوت های آن با کیبورد معمولی

کیبوردهای مکانیکی امروزه در دنیای رایانه های شخصی از محبوبیت زیادی برخوردار شده‌ اند. اغلب گیمرها آنها را مناسب بازی کردن می دانند، هرچند که کیبوردهای مکانیکی تنها در بازی ها خود را نشان نمی دهند. بلکه برای داشتن تجربه تایپ چندین ساعته و ارتقای کیفیت دیگر فعالیت ها که به استفاده مداوم از صفحه کلید وابسته است. کیبوردهای مکانیکی همواره گزینه خوبی است.

کیبورد مکانیکی واژه ی جدیدی در دنیای کیبورد و بالاخص کیبوردهای حرفه ای گیمینگ نیست اما شاید کمی مبهم و تازه به نظر می رسد. کیبوردهای مکانیکی با توجه به اینکه کلیدهای بهتری دارند، قیمت بالاتری دارند و معمولا بیشتر مورد توجه گیمرها و کاربران حرفه ای است.

بهترین کیبوردهای مکانیکی صرفا کیبوردهای مکانیکی ساخته شده برای بازی نیستند. ارگونومی، تعویض پذیری سوییچ ها، طراحی و کیفیت ساخت در انتخاب کیبوردهای مکانیکی حائز اهمیت بالایی می باشد.

کیبورد معمولی چیست؟

کیبورد های معمولی یا ممبرین (Membrane) دارای یک برد اصلی هستند و روی آنها قطعات پلاستیکی وجود دارند که توسط یک قطعه لاستیکی از هم جدا شده اند. با فشار دادن این نوع دکمه قطعه لاستیکی آن فشرده می شود و قطعه پلاستیکی رویی آن حرکت می کند و باعث ایجاد یک اتصال کوتاه در کیبورد می شود که این پیام را برای کامپبوتر شما می فرستد که دکمه ای فشرده شده است.

کیبورد های ممبرین نسبت به کیبورد های مکانیکی کم صداتر هستند و با توجه به ساده تر بودن مکانیزم کاری آنها، هزینه ساخت بسیار کمتری نیز دارند، اما کیبورد های ممبرین عمر بسیار کمتری نسبت به کیبورد های مکانیکی دارند.

کیبورد گیمینگ چیست؟

کیبورد گیمینگ چیست؟
کیبورد گیمینگ چیست؟

کیبوردهای گیمینگ غالبا از دسته کیبوردهای مکانیکی هستند. همانطور که از اسم آن مشخص است، کیبورد های مکانیکی از یک مکانیزم مکانیکی برای فشردن دکمه ها استفاده می کند و انواع مختلفی دارد، اما در کل همه آنها از قطعه هایی مانند پایه دکمه، فنر و رویه آن تشکیل می شود.

کیبورد های مکانیکی عمر طولانی تری نسبت به کیبورد های ممبرین دارند و کلیک ها را بسیار سریع تر ثبت می کنند که می تواند تعداد کلیک های شما روی کیبورد را در یک زمان مشخص بالاتر ببرد.

همچنین کیبورد های مکانیکی برخلاف کیبورد های معمولی یا ممبرین می توانند همه دکمه ها را همزمان فعال کنند. کیبورد های معمولی می توانند تعداد محدودی از دکمه ها را به صورت همزمان فعال کنند و این امر به این دلیل است که دکمه کیبورد های معمولی برروی یک صفحه هستند و تعداد دکمه های فعال بستگی به برد آن کیبورد دارد، اما دکمه کیبورد های مکانیکی مکانیزم های جداگانه ای دارند که باعث می شود دکمه ها با دکمه های دیگر ارتباطی نداشته باشند.

اساس کار کیبورد مکانیکی چگونه است؟

اساس کار کیبورد مکانیکی چگونه است؟
اساس کار کیبورد مکانیکی چگونه است؟

در یک کیبورد مکانیکی نیازی نیست که لزوما کلید را تا انتها و گاهی محکم فشار دهیم. عمل کلید به عنوان مثال در موقعیت 2 میلی متری انجام می شود و فشار دادن بیشتر، صرفا برای اطمینان از کارکرد کلید است. اتفاقی که درون کلید می افتد وصل شدن مدار کوچک داخل آن است.

معروف ترین شرکت های سازنده کیبورد های مکانیکی را می شناسید؟

تا چندی پیش برند Cherry تنها برندی بود که کلیدهای کیبوردهای مکانیکی تولید می کرد. اما حالا به جز کلیدهای Cherry MX کمپانی Cherry Corp یا همان ZF Electronics، سازندگان دیگری هم به جمع تولیدکنندگان اضافه شده است. Logitech و Razer دو کمپانی مطرح هستند که در کنار Cherry مشغول تولید کیبوردهای مکانیکی شده اند.

انواع کلیدهای مکانیکی مشخصات انها

هر کیبورد مکانیکی دارای چند مشخصه ی اساسی است: سختی فنری که زیر کلید وجود دارد، و صدا یا حس عمل کلیک. سختی فنر برای هماهنگی با قدرت انگشتان کاربران مختلف می تواند متفاوت باشد اما مقوله ی دوم، حس یا صدای کلیک چیزی است که به سه صورت کلی پیاده سازی می شود.

خوشبختانه کمپانی نام آشنای Cherry در کلیدهای مکانیکی خود از چند رنگ اصلی و فرعی استفاده کرده که به ساختار داخلی و نوع کلید اشاره می کند. چهار رنگ اصلی مشکی، قهوه ای، آبی و قرمز را در نظر بگیرید، رنگ های سبز، سه نوع رنگ خاکستری و دیگر موارد، مشتقات چهار رنگ اصلی هستند.

  • رنگ مشکی و قرمز بی صدا و ساده و مخصوص گیم ها
  • رنگ قهوه ای و صدای و حس کلیک در حد کم
  • رنگ آبی و سبز، کلیک قوی تر و حساس تر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *